Џафери: Нема основ за постапка во Собранието за случајот со Павле Богоевски

Џафери: Нема основ за постапка во Собранието за случајот со Павле Богоевски
16.05.19   13:25

Прочитано : 261

Print This Article

По бурните реакции на социјалните мрежи за нелегалната снимка со гласот на пратеникот Павле Богоевски, новинарите побараа одговор и од кабинетот на првиот човек на законодавниот дом, Талат Џафери. Од неговиот кабинет велат дека во конкретниот случај Собранието нема основ за каква било постапка.

„Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, секогаш кога според Уставот и Деловникот на Сoбранието е должен да постапува, презема конкретни иницијативи и мерки кои се во согласност со неговата надлежност. Во овој момент нема основ за каква било постапка. ПСРСМ очекува дека надлежните институции ќе постапуваат ефикасно и целосно ќе го расчистат случајот“ – велат од кабинетот на претседателот Џафери.

  Категории: