Дете се пoвpeдило на игралиште во кругот на училиштето „Димо Хаџи Димов“

Дете се пoвpeдило на игралиште во кругот на училиштето „Димо Хаџи Димов“
10.11.19   17:19

Прочитано : 2,283

Print This Article

Дете од 7б одделение во ОУ „Димо Хаџи Димов“ денес, играјќи си на игралиштето во кругот на училиштето се здобил со тешка телесна повреда, и во моментот е на КАРИЛ во коматозна состојба, пренесе Инфомакс.

До повредата дошло откако на игралиштето кое е наменето за деца со хендикеп детето влегло и почнал да се лула на лулашка која е наменета за деца во количка.

Ненадгледувано од никого, детето очнал да се лула, ја заглавило ногата во лулашката и падналп, а до повредата дошло кога седиштето кое е предвидено да собере количка за хендикепирани лица се вратила назад и го удрила момчето во пределот на вилицата, по што тој изгубил свест.

  Категории: