Филмот за Фреди Меркјури во првата недела заработи 122 милиона долари

Филмот за Фреди Меркјури во првата недела заработи 122 милиона долари
7.11.18   09:25

Прочитано : 115

Print This Article

Биографскиот филм за Фреди Меркјури и рок-групата Квин – „Боемска рапсодија” во првата недела од прикажувањето заработи 50 милиони долари во кината во САД и во Канада, и уште 72,5 милиони ширум светот.

Тоа е далеку над очекувања, бидејќи првичните прогнози посочуваа дека таа сума би била околу  35 и 40 милиони долари.

  Категории:
view more articles

Актуелно