Член на ВМРО-ДПМНЕ за НОВА: Немаше странски служби, прислушуваше Мијалков

Член на ВМРО-ДПМНЕ за НОВА: Немаше странски служби, прислушуваше Мијалков
23.10.18   12:45

Прочитано : 3,983

Print This Article

Член на ЦК на ВМРО ДПМНЕ во изјави за порталот Нова кажа дека “немало никакви странски служби, не прислушуваше Мијалков”.

На вчерашната седница на ЦК на ВМРО ДПМНЕ најдраматичен момент, според извори на НОВА, била иницијативата за предлогот ОК да го исклучи од членство во партијата Сашо Мијалков. Иницијативата ја поднел потпретседателот на партијата Александар Николовски кој истапил со став дека партијата мора да расчисти со “материјалистите” за да се врати на идеалите на партијата а со тоа да им се овозможи и делување на “идеалистите”, вели член на ЦК на ВМРО ДПМНЕ кој побара анонимност.

Николовски, според истиот извор, во своето излагање по иницијативата навел повеќе информации околу тоа како Мијалков профитирал финансиски благодарејќи на привилегиите кои му ги овозможила партијата. Николовски навел дека партијата за негови лични интереси десетици пати гласала за промена на закони кои биле единствено во служба на задоволување на лукративните интереси на Мијалков.

повеќе тука

view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести