Че си лежевте (за малку)

Че си лежевте (за малку)

1.

Хорхе го испративме на 22 кат во една од кулите на Џеваир. Сега ни останува само ревносно да му ја исплаќаме пензијата и трпеливо да го чекаме денот кога неговите пак ќе се вратат на власт и кога Миле пак ќе им го води изборниот штаб.

А тогаш, тој ден кога неговите ќе му ги исклучат лифтовите во кулата, ќе поставиме пунктови на секој кат од влезот за да го уловат моментот кога од Хорхеовите потни жлезди ќе се исцеди последната капка вмронизам.

И дури тогаш и само тогаш ќе можеме да кажеме дека сме добиле нешто за возврат од сите тие фрлени пиомски пари на Хорхета.

2.

Конечно протекоа првите неофицијални информации за мистериозното заминување на премиерот Зоран Заев на одмор. Како што објави Викиликс, премиерот воопшто не е надвор од државата како што нè лажат од неговиот кабинет, туку е во Скопје, на повеќедневен забрзан курс во ЈП „Комунална хигиена“ за ракување со метла.

Но, тоа не е сè. Наводно, откако самиот заклучил дека метлата е слабо, бавно и релативно неефикасно средство за чистење поголеми површини, се очекува да помине и еден ден на обука во Противпожарната бригада за управување со хидранти и водени топови.

А, потоа ќе следува чистката… Во духот на помирувањето, ќе се чисти само во владината коалиција. Ѓубрето во ВМРО ќе го остават нечепнато.

Колумната на Сашо Кокаланов во целост прочитајте ја тука