Браво за ДУИ и честитки до Бујар Османи

 Браво за ДУИ и честитки до Бујар Османи
11.06.19   11:42

Прочитано : 4,560

Print This Article
Никој не може да го оспори фактот дека ДУИ секогаш имала прекрасно чувство за тајминг. Само што политичката јавност во Македонија помисли дека најголемата албанска партија е потрошена и нема повеќе идеи како квалитетно да ја продолжи политичката борба, дојде моќниот, напреден и многу интелигентен одговор од политичкото водство на ДУИ.

Сигурен сум дека се сложувате, дека со изборот на Бујар Османи како претседател на ДУИ, партијата, а со тоа и севкупното општество во Република Северна Македонија конечно се модернизира и покажува ВИСТИНСКИ нијанси од демократските бои, кои одамна се практика во Европската Унија кон која сите се стремиме.

Поминаа веќе неповратно тие времиња кога албанските партии играа детски џамлии со своите гласачи, од кои бараа да гласаат за еден лидер на партија, а потоа на највисоката и најодговорна функција поставуваа еден сосема друг човек. Поставениот албански политичар на највисоката политичка функција не можеше во свое лично име да одлучува апсолутно ништо. Тој беше вицепремиер, но на прашањето дали го пие кафето со шеќер или без шеќер, ќе мораше да одговори-

– Само малку ве молам, морам да се јавам во базата и да ми каже претседателот на партијата дали го пијам кафето со шеќер, и после ако го пијам со шеќер, ќе морам да се јавам повторно да ми кажат со колку лажици шеќер го пијам?!?

Koлумната на Агрон Биба во целост прочитајте ја тука

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести