Бебето кое беше оставено на улица е згрижено и во добра здравствена состојба

Бебето кое беше оставено на улица е згрижено и во добра здравствена состојба
Клиниката за детски болести во Скопје денеска соопшти дека кај нив вчера со возило на итна медицинска помош е донесено новороденче најдено напуштено во една скопска населба.

Бебето, како то велат од Клиниката е во добра здравствена состојба.

-Се работи за машко новородено, со родилна тежина 2400 гр , згрижено е на одделот за неонатологија и неговата здравствена состојба е добра. Преземени се сите неопходни мерки  во вакви случаи, соопштија од Детската клиника.