Апел за помош за 15-годишната Сара Настеска

Апел за помош за 15-годишната Сара Настеска
20.10.18   21:34

Прочитано : 1,484

Print This Article

На петнаесетгодишната Сара Настеска од Охрид дијагностициран и е малиген тумор „Anemija Plastica“ кој ја напаѓа коскената срж и не дозволува правилна регенерација на крвта во организмот. Во најкраток рок на Сара треба да и се изврши трансплантација на коскена срж, што според нејзиното семејство е единствена можност за целосно излекување и враќање во нормален живот на девојчето. Единствен сроден донор е нејзиниот две години помал брат. Зафатот и лекувањето чинат 200.000 евра во специјализирана детска болница во Германија, која нуди висока успешност со низок ризик, стои во апелот на семејството Настески за помош на малата Сара.

Доколку сте во можност да помогнете уплатата може да ја извршите на следната жиро сметка: 200001557959672 – Горан Настески, депонент Стопанска банка.

Донациски број за донации преку мрежата на ВИП: 077 143-480

Донациски број за донации преку мрежата на Телеком: 070 143-102

Можете да донирате и преку следниот линк: gofundme.com

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести