Анкета: Корбин ќе ја смени Тереза Меј на „Даунинг стрит 10“

Анкета: Корбин ќе ја смени Тереза Меј на „Даунинг стрит 10“
15.04.19   09:16

Прочитано : 269

Print This Article

Владејачките конзервативци на премиерката Тереза Меј ќе загубат 59 места во Долниот дом на Парламентот. Лабуристите ќе го зголемат бројот на пратеници за 34 луѓе и ќе бидат најбројна партија во британскиот паралмент. Тоа значи – 296 места од 650 пратеници, додека конзервативците ќе добијат 259 места.

Причината за тие резултати е хаосот околу брегзит и неуспехот на Кабинетот да се справи со процесот.

Анкетата е спроведена врз 8.561 полнолетно лице.

  Категории: