Анкета: Дури 73 отсто од Австријците против проширување на ЕУ

Анкета: Дури 73 отсто од Австријците против проширување на ЕУ
13.06.18   11:48

Прочитано : 58

Print This Article

Пред преземањето на претседавањето со Европската унија, Австријците се изјаснија против понатамошно ширење на Унијата, покажуваат резултатите од анкета на институтот Аконсулт.

Дури 73 отсто Австријци одбиваат прием на нови држави во ЕУ, а само 19 отсто имаат позитивен став за понатамошни ширење на пример, со држави од Запден Балкан.

Кога станиува збор за бегалци, 54 отсто веруваат дека ЕУ нема да може да изнајде заедничко дејствување и истровремено, 35 отсто се уверени дека ќе има единствено решение.

Ако основачите на ЕУ по пример на САД, основале Обединети држави на Европа, само 14 отсто би биле за членство на Австрија, а 78 отсто против.

  Категории:
view more articles

Актуелно