Анкара очекува формирање нова влада и почитување на демократските принципи во Македонија

Анкара очекува формирање нова влада и почитување на демократските принципи во Македонија
28.04.17   15:46

Прочитано : 910

Print This Article

Посакуваме на пријателската и братска Македонија што поскоро да постигне мир и стабилност,” изјави Ердоган во денешниот говор во Истанбул. На една турска телевизија тој ги опиша како алармантни настаните во Македонија а насилството не е решение за ниту еден проблем.

Во одделна изјава на претседателството на Турција изјави дека „Македонија има клучно значење за воспоставувањето траен мир на Балканот“ и изрази „длабока загриженост” поради насилството во македонскиот Парламент. Анкара очекува формирање нова влада со почитување на демократските принципи.

  Категории: