360 Степени: Драма во Брисел - поради жестока критика од колегите за С. Македонија, Макрон го напуштил состанокот

360 Степени: Драма во Брисел - поради жестока критика од колегите за С. Македонија, Макрон го напуштил состанокот

Францускиот претседател, Емануел Макрон, го напуштил денешното продолжение на Европскиот совет, соочен со жестока критика од повеќемина колеги од други земји-членки поради тоа што не се согласува со одлука за отворање преговори со Северна Македонија, сведочи за „360 Степени“ дипломат присутен на состанокот.

Повеќе на 360 Степени на следниот линк.