Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев ја омаловажувате сопствената држава

Ќулавкова: Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев ја омаловажувате сопствената држава
13.06.19   13:20

Прочитано : 162

Print This Article

Катица Ќулавкова излезе со свој став околу целокупната ситуација за револузионерот Гоце Делчев и неговата националност, по изјавите на неколку бугарски функционери.

„Кога ја релативизирате важноста на Гоце Делчев, вие заправо ја повредувате ХИМНАТА на македонската држава, оти Гоце е дел од химната, а химната е симбол на државноста, па вие, всушност, ја омаловажувате сопствената држава Македонија“, напиша Ќулавкова на својот Твитер налог.

  Категории: