Ќе се намалат даноците во Грција

Ќе се намалат даноците во Грција
20.08.19   10:16

Прочитано : 140

Print This Article

Намалувањето на даноците што ќе го поттикне растот ќе биде „клучен приоритет“, рече грчкиот министер за финансии Христ Стајкурас во интервју за „Фајненшал тајмс“.

Намалувањето на даноците е клучно за структурните реформи што владата сака да ги спроведе порано од подоцна , рече Стајкурас.

Намалувањето ќе биде  за данок на добивка и корпоративниот данок и ДДВ. Некои специјални даноци наметнати за време на години на штедење ќе бидат постепено намалувани  , рече министерот за финансии.

„Нашата цел е брзо да спроведеме кохерентен и реален, но сеопфатен економски план“, рече Стајкурас.

„Треба да ја вратиме економијата во нагорна линија на живот“, сака грчкиот министер за финансии.

  Категории:
view more articles

Актуелно