Број на објавени текстови денеска: 160

Есад Рахиќ: Бојан Јовановски поради безбедносни и здравствени причини е во хашкото одделение 

Есад Рахиќ: Бојан Јовановски поради безбедносни и здравствени причини е во хашкото одделение 
16.07.19   14:29

Прочитано : 6,170

Print This Article

Поради безбедносни и здравствени причини притворениот Бојан Јовановски е сместен во хашкото одделение во затворот, тврди директорот на КПУ„Шутка, Есад Рахиќ.

– Имаме посебни безбедносни протоколи, притворениот е прегледан од лекар, имал претходна операција го очекува и нова и не можеме да ризикуваме да го сместиме во другите одделенија на затворот. Но сепак не треба да се има впечаток дека ова одделение е за привилегирани бидејќи сепак и тамошните услови не се перфектни- објаснува Рахиќ.

  Категории:
view more articles

Останати вести