За „Ден на дрвото“ потрошени 17,8 милиони евра, за палмите 31 милион денари, „преживеале“ 21% од дрвјата и ниту една палма

За „Ден на дрвото“ потрошени 17,8 милиони евра, за палмите 31 милион денари, „преживеале“ 21% од дрвјата и ниту една палма
13.02.18   22:00

Прочитано : 1,153

Print This Article
loading...

За акцијата „Ден на дрвото“ биле потрошени 17,8 милиони евра, а за засадување на палмите дополнителни 31 милион денари, покажува извештајот од „Македонски шуми“ што денеска го усвои Владата на Република Македонија.

Според извештајот, од вкупно засадените садници во рамки на акцијата преживеале само 21 отсто од садниците, а од засадените палми не преживеала ниту една.

loading...
  Категории: