ВОЗНЕМИРУВАЧКИ ФОТОГРАФИИ: Оперирано кучето на кое насилници му пукнаа петарда во уста

ВОЗНЕМИРУВАЧКИ ФОТОГРАФИИ: Оперирано кучето на кое насилници му пукнаа петарда во уста

По два дена трагање, кучето на кое деца му фрлиле петарди во уста во Скопје е пронајдено и оперирано. Од „Анима Мунди“ велат дека е потребна помош за животното да се спаси.

„Насилството врз животните е индикатор за девијантно и болно општество. Ова е кутре кое е жртва на монструозно изживување, на кое деца му фрлиле петарда во устата. По 2 дена трагање по кучето кое се распаѓало од болка, сега е оперирано и потребна е помош за да се спаси. На наше инсистирање, со цел да му се спаси вилицата кучето е оперирано кај доктор Марин кој има вакви оперативни искуства и од претходно. Износот на операцијата е 7500 (фала Марин на попустот:) , а секој ден престој е дополнителни 300 денари . Кој може и сака да донира нека ја контактира Мелиса 078 345 618. Воедно неопходно е негово постоперативно згрижување и ресоцијализација бидејќи е во шок. Споделете“, пишува во Фејсбук објавата од Здружението за заштита на животни „Анима Мунди“.

Од таму наведуваат дека Македонија има итна потреба од полиција за животни или служба за превенција, евиденција и санкција на насилството на кое животните се изложени на секој чекор.

No automatic alt text available.

Image may contain: one or more people and food

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: one or more people

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: one or more people

No automatic alt text available.