(ВИДЕО) Граѓани пет часа спасуваа истоштен коњ на улицата „Васил Ѓоргов“ во Скопје

(ВИДЕО) Граѓани пет часа спасуваа истоштен коњ на улицата „Васил Ѓоргов“ во Скопје
20.10.17   12:28

Прочитано : 467

Print This Article

Граѓани, ветеринари и активисти на Здружението за заштита на животни „Анима Мунди“ пет часа спасуваа два истоштени и прегладнети коња на улицата „Васил Ѓоргов“ во близина на ТЦ „Зебра“ во Скопје, објави „Макфакс“.

Едниот коњ, во видно влошена здравствена состојба, речиси пет часа лежел на улицата, а по 10 шишиња инфузија, коњот успеа да се исправи на нозете.

Здружението „Анима Мунди“ побара измена на Законот за благосостојба на животни со кои ќе се забрани коњски сообраќај во урбани средини.

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести