(ВИДЕО) Арсовска: Европското семејство ни подава рака, на 30 септември треба да се излезе и гласа ЗА

(ВИДЕО) Арсовска: Европското семејство ни подава рака, на 30 септември треба да се излезе и гласа ЗА
16.09.18   20:13

Прочитано : 501

Print This Article
loading...

Популарната актерка Сања Арсовска, како еден од говорниците на денешниот собир за европска Македонија, порача дека никој не смее на сегашните и на идните генерации младите им ја попречи иднината за нивно образование и професионално усовршување во Европска Униија, и нагласи дека нејзиниот глас е глас „ЗА“ е за европска Македонија.

„Ние сме генерација со голем жар за промени. Деновиве ја чувствувам таа верба. Таа верба ми дава право да бидам уверена дека сите деца, сите идни генерации ќе живеат во сатбилна. Патот е пред нас, и реформите во име на тие генерации мора да продолжат, за да стигнеме таму каде што сме тргнале. Одлуката „ЗА“ на 30 септември е надпартиска и надетничка одлука. Тоа е одлука за европска Македонија“, рече Арсовска.

loading...
  Категории: