(ВИДЕО): 360 Степени - Мехмети, Мангова и Стојковски во дебата за анкетата за името и евроатланските интеграции

(ВИДЕО): 360 Степени - Мехмети, Мангова и Стојковски во дебата за анкетата за името и евроатланските интеграции

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М:

-дебата за прашањето за името, перспективата за зачленување во ЕУ, договорот со Бугарија – преку резултатите од анкета во која: 75% од испитаниците рекле дека е важно или многу важно прашањето за името да се реши веднаш (така мислат 69,1% од поддржувачите на ВМРО-ДПМНЕ, 79,3 % од гласачите на СДСМ, 77,8% од гласачите на ДУИ…); 33% од граѓаните очекуваат влез на Македонија во ЕУ во следните 5 години; 49% го оценуваат позитивно договорот со Бугарија (43% одговориле така во ноември 2017 г.);

-Дебатираат аналитичарот Ибрахим Мехмети, директорката на ИРИ во Македонија Илина Мангова и Андреја Стојковски од Центарот за европски стратегии „Евротинк“.

-нова „Саботажа“