УЈП ги продолжи роковите за поднесување даночни пријави и извештаи

УЈП ги продолжи роковите за поднесување даночни пријави и извештаи
26.01.17   13:09

Прочитано : 218

Print This Article

Роковите за поднесување на даночните пријави и на годишните даночни извештаи се продолжуваат за пет работни дена, информираат од УЈП.

20130701 Monday 1313 ujp

Оттаму велат дека роковите се продолжени во согласност со Законот за даночна постапка, во услови на масовно, а отежнато поднесување даночни пријави и извештаи преку системот „е-даноци“.

За ДДВ-04 пријава, крајниот рок за поднесување, 25 јануари, се продолжува за пет работни дена, односно до 1 февруари.

За годишните извештаи (обрасци ПДД-ГИ/ОЗП, ПДД-ГИ/ОЦО, ПДД/ГИ-ЗП, ПДД-ГИ), крајниот рок за поднесување, 31 јануари, исто така се продолжува за пет работни дена, односно за краен рок ќе се смета 7 февруари.

Системот на Управата за јавни приходи (УЈП) за поднесување годишни даночни пријави, но и системот преку кој се врши прием на декларации за плати не функционираат неколку дена, алармираа сметководителите.

Мета

loading...

98548904543

17 фотографии кои докажуваат дека мачките се неодоливи кретени

на кои не можете да им се налутите

15271446_10154467469488387_2071062741_o