СВР Скопје: Официјална пријава за силување на куче нема. Апелираме, ако има сведоци, да пријават

СВР Скопје: Официјална пријава за силување на куче нема. Апелираме, ако има сведоци, да пријават

Од СВР Скопје за Либертас изјавија дека во текот на минатата  недела не добиле официјална пријава  за силување на куче во Ќерамидница, за што вчера информираа од Здружението за заштита на правата на животните, Анима мунди.

msDks

-Проверивме и со полициската станица во Гази Ваба и таква пријава нема. Апелираме доколку има сведоци на на таков настан, веднаш да пријават и ќе постапуваме по пријавата – изјавија од СВР Скопје.

Вчера Анима мунди објави дека лице на возраст од 25- 30 години  минатата недела среде бел ден, од страната на Керамидница мачело и силувалп куче на кеј.

-По монструозното изживување врз кучето, влегло во едно од куќарките од таа страна на Вардар, Сведоци биле повеќе лица кои седеле на клупите од страната на Аеродром, кои реагирале, и веднаш повикале полиција, оставиле свои податоци, но полицијата откако дошла одбила да влезе во куќата во која се скрил силувачот на кучето – беше наведено во сопштението на Анима мунди.