Споменици на Бадев и Атанасовски поставени во парк во Кисела Вода

Споменици на Бадев и Атанасовски поставени во парк во Кисела Вода
16.04.18   13:02

Прочитано : 326

Print This Article
loading...

Два нови споменици се појавија во парк во Кисела Вода во близина на Домот на култура кој пред две години беше реновиран од претходното раководство на општината.

Пејачот на народни песни, Никола Бадев и музичарот Пеце Атанасовски, кој веќе има споменик во Прилеп се ликовите на постаментите поставени во средина на паркот, веднаш до фонтата.

Од општината за „Фокус“ кратко одговориле дека спомениците се нарачани и изработени од претходното раководство, а тие само требало ги постават. Сепак неодговорени останале прашањата колку чинат спомениците…

повеќе тука

  Категории: