СДСМ објави видео на полноќ: Промоција на носителот на криминалот, Никола Груевски

СДСМ објави видео на полноќ: Промоција на носителот на криминалот, Никола Груевски

Вечерва на полноќ, кога истекуваше рокот за поднесување кандидатски листи за пратеници до ДИК, на својата Фејсбук страница, СДСМ објави видео спот за лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, кој е носител на кандидатската листа во 4-та изборна единица, каде е и лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

Видеото на СДСМ е објавено со пораката „Никола Груевски, носител на криминалот во Република Македонија. Изборна единица 4. Тој го создаде криминалот. Зошто нема да гласате за него?“

Дополнето:

СДСМ објави видео и за Илија Димовски: Бранител на криминалот во Собрание и преку пропагандата

СДСМ објави видео и за Никола Тодоров: Човекот кој убива под заштита на криминалот