Претставници на италијанската асоцијација за заштита на животните ЕНПА во Скопје

Претставници на италијанската асоцијација за заштита на животните ЕНПА во Скопје
1.09.17   09:05

Прочитано : 62

Print This Article

Со цел директна помош на бездомните животни во Македонија, надминување на проблемот со прекубројноста на животните на улица и стручна поддршка на барањата на „Анима Мунди“ за подобрување на законската регулатива за заштита на животните, денеска во Скопје пристигнуваат претставници на италијанска асоцијација за заштита на животните ЕНПА.

Претставниците на ЕНПА, како што е најавени, ќе имаат средба во Агенција за храна и ветеринарство и Италијанската амбасада во Република Македонија.

Како што информираат од „Анима Мунди“ состанокот во АХВ на претставниците на ЕНПА е на покана на Агенцијата.

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести