Помош и за бездомните животни – граѓаните им градат куќички од картон- кафулињата ги прибираат на топло

Помош и за бездомните животни – граѓаните им градат куќички од картон- кафулињата ги прибираат на топло
11.01.17   21:34

Прочитано : 334

Print This Article

Ниските температури не само што ги погодија бездомниците, тие негативно влијаат и врз бездомните животни.  Изминативе неколку дена социјалните мрежи се преполни со фотографии од мачиња и кучиња како се борат за опстанок. Бонго е куче скитник кое имаше среќа бидејќи во овие екстремно студени денови беше вдомен од едно семејство.

 По иницијативата на граѓаните по социјалните мрежи, многу куќи, кафулиња и компании ги отворија вратите за бездомните животни. Примерот односно иницијативата за згрижување на бездомните животни е земен од Турција и од Грција кои први направија ваков чекор.

Утре по иницијатива на граѓаните ќе се спроведува хуманитарна акција со која на бездомните животни ќе им се градат привремени куќички. Граѓаните ќе се соберат во Јавната соба од 17 часот, каде ќе се градат куќички со стиропор и картон. Исто така Јавното претпријатие „Паркинзи“ во општина Центар донира материјали за изградба на куќички за бездомните животни.

Извор: тв21

loading...

94389439834

21 неверојатна фотографија

направени во ВИСТИНСКИОТ МОМЕНТ!

15271446_10154467469488387_2071062741_o

  Категории: