По самитот на НАТО, средба на министрите на Јадранската повелба во Загреб

По самитот на НАТО, средба на министрите на Јадранската повелба во Загреб
11.07.18   20:42

Прочитано : 110

Print This Article

Американскиот секретар за одбрана Џејмс Матис најави дека по самитот на НАТО во Брисел ќе ја посети Хрватска, каде ќе учествува на средба на министрите за одбрана на членките на Јадранската повелба во која влегуваат и Македонија, Албанија, Босна и Црна Гора.

Јадранската повелба беше формирана во 2003 година со цел да го поттикнува проширувањето на НАТО на Балканот. Освен членките, Србија и Словенија се поканети како набљудувачи. Од формирањето на повелбата, Хрватска, Албанија и Црна Гора станаа членките на НАТО./МИА

loading...
loading...
  Категории: