Пет начини да се зачува умот во староста

Пет начини да се зачува умот во староста
12.08.18   21:48

Прочитано : 322

Print This Article
loading...

Пет начини да се зачува умот во староста

Во германскиот стручен весник „Психологијата Денес“ прикажани се пет начин кои го забавуваат процесот на когнитивно стареење.

Играње социјални игри е еден од петте добри начини да го задржите мозокот во добра форма, според весникот.

Добрата форма се одржува и преку вежбање, особено танцување.

Опција за задржување на „здрав разум“ во староста е и јогата.

Друг начин, според списанието, е да се биде социјално активен. Затоа, не се откажувајте од пиење кафе со пријателите, бидејќи е добро за вашиот мозок.

Конечно, користење на компјутер е добро за „ментална гимнастика“, иако многу “стари луѓе” веруваат дека тоа е комплицирано.

loading...
  Категории:
view more articles

Актуелно