Талат Џафери: Колку паузи, толку часови плус работа по 18 часот!

Талат Џафери: Колку паузи, толку часови плус работа по 18 часот!
10.07.17   19:36

Прочитано : 1,737

Print This Article

Во Собранието на Република Македонија веднаш по почетокот на попладневното продолжение на шестата седница е прогласена едночасовна пауза на барање на координаторот од пратеничките групи формирани од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Илиески.

Тој побара пауза со образоложение дека во исто време со седницата  на Собранието на седницата на Комисијата за финансирање и буџет се расправа за Предлог  завршната сметка на Буџетот за 2016 година, а на дневен ред на Комисијата за прашања на изборите и именувањата се Предлог-одлуката за разрешување на генералниот секретар на Собранието, како и за именување заменици на генералниот секретар.

Претседателот на Собранието Талат Џафери пред да ја објави паузата рече дека поради ваквиот начин на барање пауза, ќе го продолжи работењето на седницата по 18 часот за толку време колку што пратениците побарале пауза.

 

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести