Општина Центар постави столпчиња на Боемска 2

Општина Центар постави столпчиња на Боемска 2
17.02.17   12:17

Прочитано : 406

Print This Article

Општината  Центар почна со поставување столпчиња во вид на топки од природен гранит на „Боемска 2“.

133574388

Според Општина Центар, ова ќе го спречи дивото паркирање и ќе им овозможи на граѓаните безбедно да се движат по тротоарите.

boemska-01

Од Општината наведуваат дека се поставуваат и сообраќајни знаци за регулирање на сообраќајот, бидејќи на оваа улица е забрането паркирање.

Поставувањето на гранитните топки и сообраќајните знаци ќе заврши во средината на наредната недела, а надлежно лице од ПОЦ ќе ја контролира состојбата.

Од понеделник,  општина Центар продолжува со работата на вториот дел на „Бомеска 2 “ до крстосницата на улицата „Костурски херои“. Ќе биде уреден и просторот за паркирање.

loading...

98548904543

17 фотографии кои докажуваат дека мачките се неодоливи кретени

на кои не можете да им се налутите

15271446_10154467469488387_2071062741_o

  Категории: