Ново задолжување за раздолжување

Ново задолжување за раздолжување
14.02.17   10:25

Прочитано : 167

Print This Article

Владата утре од домашните кредитори планира да позајми над 43 милиони евра.

pari11-860x680

Сумата ќе ја обезбеди со издавање на државни хартии од вредност и тоа државните записи се со рочност од безмалку една година, додека парите што ќе ги зајми преки обврзница над 11,3 милиони евра ќе се враќаат за 15 години. Веќе в среда по основ на доспеани долгови владата ќе треба да исплати скоро идентична сума на пари или 43,2 милиои евра. Заклучно со 2016 година нивото на јавниот долг изнесува 50,1 отсто од бруто домашниот производ или над 4,7 милијарди евра што е двојно повќе од 2008 година, објави 24Вести

loading...

98548904543

17 фотографии кои докажуваат дека мачките се неодоливи кретени

на кои не можете да им се налутите

15271446_10154467469488387_2071062741_o