Нов послаб земјотрес во Скопје

Нов послаб земјотрес во Скопје

По земјотресот од 3,2 степени ноќеска,  серија помали афтер шокови биле регистрирани од Сеизмолошката опсерваторија. Според информациите, последниот потрес бил регистриран околу 11:20 часот претпладнево, но бил со исклучително слаба магнитуда од околу 1 степен според Рихтер, па граѓаните воопшто и не го почувствувале.

zemjotres
Тлото се тресело со исклучително слаб интензитет и во текот на ноќта.
Експертите велат дека тоа е нормална работа по поголеми потреси, повредено да има и помали и дека нема простор за паника.