back to homepage

Маркетинг

Маркетинг

Либертас е дел од водечките македонски информативни портали.

Порталот започна да работи на 2 јуни 2012 година и за кратко време стана дел од секојдневието на илјадници македонски интернет корисници, како и корисници од повеќе земји низ светот.

Многу од ексклузивните вести кои Либертас прв ги објавил, предизвикале влијание во јавноста, односно поширока медиумска, општествена и политичка дебата.

Покрај информативните, Либертас објавува и забавни содржини, што придонесува за поширока публика.

Либертас во моментов има над 79 илјади Фејсбук фанови.

Статистика на посети

Според статистиката на Google Analytics за ноември 2017 година, Либертас остварил 1,540,640 посети од 335,150 уникатни посетители кои отвориле вкупно 3,300,983 страници, односно отворале во просек по 2.14 страници по посета, а секоја од посетите траела во просек по 02 минути и 58 секунди.

Најголем дел, односно 89.22% од посетите биле од Македонија, 1.03% биле од САД, 0,86% од Германија, 0,78% од Швајцарија, 0,69% од Италија па следуваат посети од други земји.

Согласно извештајот, за овие 30 дена, Либертас имал во просек по 51,354 посети на ден, а биле отворани просечно по 110,032 страници на ден.

Возраст

Најголемиот дел од посетителите на Либертас, според Гугл Аналитикс, се на возраст од 35 до 44 години па следува старосната група од 25 до 34 години.

Пол

58.1% од посетителите се мажи, а 41.9% се жени

Извештајот од Google Analytics за ноември 2017 можете да го погледнете на следниот линк.

Понуда на банери

Нудиме 3 различни позиции за објавување банери по промотивни цени (погледнете ги на фотографиите подолу).

  1. (728х90) – 250 евра неделно
  2. (300х250) – 150 евра неделно
  3. (468х80) – 200 евра неделно

*Во цените не е вклучен 18% ДДВ

За договор на подолг период одобруваме попуст на цените.

 

baneripozicii1

baneripozicii2

Банерите на позициите 1 и 2 се прикажуваат на насловната и на сите останати страници на порталот, додека банерот на позицијата 3 се прикажува во рамки на текстовите, односно горе, пред почетокот на секој текст.

На позициите 1 и 3 постои можност за поставување само на по еден банер, при што предност ќе имаат тие што најпрво ја резервирале позицијата за соодветниот период. На позицијата бр.2 постои можност за поставување повеќе банери, при што позицијата исто така ќе зависи од времето на резервација.

Цената не вклучува изработка на банер.

Споредба на цени за CPM (цена за 1.000 прикажувања на банер)

Иако моментално нудиме банери исклучиво за закуп според период (неделно, месечно…), сепак, согласно статистиката за посети за април, цената за CPM (1.000 прикажувања), е исклучително ниска.

Просекот за 7 дена во октомври се 770,229 отворени страници, па со промотивната цена од 150 евра неделно за банер на 2. позиција, споредбената цена за CPM (1.000 прикажувања) изнесува 0,19 евра или околу 11 денари!

ПР ТЕКСТ

Цена за објавување пр-текст – 50 евра.

Во цената е вклучена и објава на текстот на Фејсбук страницата и Твитер профилот на Либертас.

Не нудиме изготвување (пишување) на текстови, туку тие треба да ни бидат доставени за објава.

(На крајот на текстот стои назнаката – „комерцијална објава“)

Целосната понуда можете да ја погледнете или симнете и во ПДФ формат на следниот линк.

Контакт е-маил за маркетинг: [email protected]

ПОНУДАТА ЗА ПЛАТЕН ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ ЗА РЕФЕРЕНДУМ 2018 МОЖЕТЕ ДА ЈА ПОГЛЕДНЕТЕ ТУКА.