Локализиран шумскиот пожар над Ново Село

Локализиран шумскиот пожар над Ново Село

Локализиран шумскиот пожар над Ново Село

Шумскиот пожар што синоќа избувна над Ново Село на местото викано „Рамна ритка“ е ставен под контрола и е локализиран, изјави Александар Гудев, командир на Територијалната противпожарна единица во Струмица.

Пожарот избувнал синоќа и зафатил нискостеблеста шума на поголема површина.

Во гаснењето на пожарот учествувале две противпожарни возила и шест пожарникари и екипи на јавното претпријатие „Македонски шуми“.

На местото на пожарот останале противпожарни екипи кои ги санираат остатоците од пожарот.