„Катимерини“ го објави договорот меѓу Македонија и Грција

„Катимерини“ го објави договорот меѓу Македонија и Грција
13.06.18   21:52

Прочитано : 932

Print This Article
loading...

Грчкиот весник „Катимерини“ попладнево објави докумет, за кој тврди дека е договорот меѓу Македонија и Грција.

Во текстот се наведува дека името „Република Северна Македонија“ ќе се користи за севкупна употреба – „ерга омнес“, нацоналноста е македонска/граѓани на Република Северна Македонија, додека јазикот е македонски.

Документот што го објави „Катимерини“ има 19 страници. Неговата содржина можете да ја прочитате ТУКА.

 

loading...
  Категории: