Георгиевски: Јас сум Македонец, бидејќи се чувствувам

Георгиевски: Јас сум Македонец, бидејќи се чувствувам
11.10.18   17:46

Прочитано : 1,962

Print This Article
loading...

Главниот проблем на бугарското општество е што кога некој бугарски поединец ќе се сретне со некој Македонец, независно дали ќе се сретне на одмор, дали ќе се сретне со новинар, дали ќе се сретне на факултет, првата работа која Бугарите сакаат да им ја докажат на Македонците е дека тие се бугари.

На прашањето на новинарот дали тие се бугари Георгиевски вели: Тие се Македонци и притоа додава: Јас се чувствувам како Македонец!

 

 

loading...
  Категории: