ГАЛЕРИЈА: Започна протестот во Велес

ГАЛЕРИЈА: Започна протестот во Велес

Поголема група револтирани граѓани кај кружниот тек Авона во Велесго започнаа својот протест против олуката за сеопшта аболиција на претседателот Иванов.

CgQopOcWIAAUud5 CgQoluLVAAEI_LU

CgQtPnaVIAANN8d

-Бараме:
– Оставка на Претседателот на Републиката поради срамниот обид да ја попречи правдата и да ги аболицира криминалците;
– Отпочнување на процес за избор на експертска влада, која ќе го подготви теренот за вистински слободни, кредибилни и демократски избори и која ќе го помогне, наместо да го саботира соочувањето со правдата на политичарите и властодршците за сторените кривични и криминални дела;
– Конечно, бараме итно суспендирање на отпочнатиот процес на распишување на парламентарни избори – се барањата на демонстрантите.

 

CgQqKY4UAAAvcfO CgQyZd6WsAAMNHV