ГАЛЕРИЈА: Kвир тематиката во англиската уметност на изложба во Тејт

ГАЛЕРИЈА: Kвир тематиката во англиската уметност на изложба во Тејт
17.02.17   16:14

Прочитано : 231

Print This Article

Музејот Тејт во Лондон ја постави првата изложба посветена на квир тематиката во англиската уметност помеѓу 1861–1967. Еве неколку од делата:

Sappho and Erinna in a Garden at Mytilene 1864 Simeon Solomon 1840-1905 Purchased 1980 http://www.tate.org.uk/art/work/T03063

 

Angel of Anarchy 1936-40 Eileen Agar 1899-1991 Presented by the Friends of the Tate Gallery 1983 http://www.tate.org.uk/art/work/T03809

2328 2699

Bathing 1911 Duncan Grant 1885-1978 Purchased 1931 http://www.tate.org.uk/art/work/N04567

tejt-1 tejt-2 tejt-3 tejt-4

loading...

98548904543

17 фотографии кои докажуваат дека мачките се неодоливи кретени

на кои не можете да им се налутите

15271446_10154467469488387_2071062741_o

  Категории: