ГАЛЕРИЈА: Јапонската еротска уметност од 8-от до 18-тиот век

ГАЛЕРИЈА: Јапонската еротска уметност од 8-от до 18-тиот век
17.02.17   15:18

Прочитано : 1,408

Print This Article

Шунга е јапонската термин за еротска уметност,  кој најчесто се поврзува со „експлозијата“ на еротски дрворези од периодот Едо (1603 – 1868). Раната шунга (во буквален превод “пролетни фотографии”, пролетта е еуфемизам за секс) датира од периодот Хаиаин (794 – 1185), кога се направени превите еротски слики –сопственост на аристократи и членови на кралското семејство.

bathhouse-in-hakone-photo-u1 feigning-sleep-photo-u1 ghost-of-pussy-head-photo-u1 kiyonaga-bathhouse-women-photo-u1 the-dream-of-the-fisherman_s-wife-hosukai-1814-photo-u2 the-floral-road-to-the-capital-photo-u1 the-vigorous-growth-of-the-erotic-pine-photo-u1 treasures-hidden-in-our-pockets-an-easy-to-understand-sex-guide-for-obedient-wives-photo-u1 two-men-suzuku-harunobu-mid-18th-century-photo-u1 untitled-photo-u1 untitled-print-from-elegant-amorous-mane-and-_39_emon-photo-u1 untitled-scene-of-female-ejaculation-photo-u1

loading...

98548904543

17 фотографии кои докажуваат дека мачките се неодоливи кретени

на кои не можете да им се налутите

15271446_10154467469488387_2071062741_o

  Категории: