Едмонд Темелко со гаранција од 197.000 евра ќе се брани од слобода

Едмонд Темелко со гаранција од 197.000 евра ќе се брани од слобода
16.05.18   15:55

Прочитано : 119

Print This Article
loading...

Градоначалникот на Пустец, Едмонд Темелко, ќе се брани од слобода, односно Кривичниот совет одлучи да му ја укине мерката куќен притвор, бидејќи Темелко понудил гаранција.

Темелко е еден од обвинетите во случајот „Титаник“ на СЈО, а како што пренесува „Фокус“, тој како гаранција понудил имот вреден 197.000 евра.

-Кривичниот совет постапувајќи по предлог на одбраната наобвинетиот Е.Т. обвинет во предметот со КОК . бр 7/18 од обвинителството означен како „Титаник“, донесе решение со кое го уважи предлогот за укинување на мерката куќен притвор со понудена гаранција во недвижен имот, со кое по правосилноста на решението и запишување на хипотеката од страна на Агенцијата за катастар, мерката куќен притвор ќе се укине и се уважува предлогот на СЈО со кој заради обезбедување присуство во текот на постапката му се определуваат мерки за претпазливост и тоа: Обврска обвинетиот еднаш неделно да се јавува во Основен суд Ресен и Привремено одземање на патната и друга исправа за преминување на државната граница, односно забрана за нејзино издавање, информираат од Кривичниот суд.

loading...
  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести