Бејли: Очекуваме напредок на Македонија кон НАТО

Бејли: Очекуваме напредок на Македонија кон НАТО
16.05.18   13:50

Прочитано : 81

Print This Article
loading...

Американскиот амбасадор Џес Бејли ја реафирмираше поддршката на САД за интеграцијата на Република Македонија во НАТО.

– Ние ги поддржуваме македонските аспирации за приклучување во НАТО веќе 25 години, секако очекуваме и сакаме да напредувате, одговори денеска Бејли на новинарско прашање дали на Самитот на ЕУ во Софија ќе се отвори патот на Македонија за Алијансата.

Американскиот амбасадор денеска присуствуваше на инфо сесијата за проектот на УСАИД со читање до лидерство, што се одржа во Градскиот парк во Скопје.

loading...
  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести