Албанскиот јазик изгласан за официјален јазик во ФФМ

Албанскиот јазик изгласан за официјален јазик во ФФМ
18.02.17   20:15

Прочитано : 2,701

Print This Article

На денешното Собрание на ФФМ беше усвоен финансискиот извештај, новиот буџет, како и измени и дополнување на Статутот на ФФМ.

ffm fudbalska federacija

Едно од тие измени беше и вметнување на албанскиот јазик како јазик за официјална комуникација во рамките на Фудбалската Федерација, пишува Екипа.

За овие промени гласале сите 91 делегати кои биле присутни на Собранието, кое што се одржа и покрај противењето на групата „Обединети за фудбалот“ кои тврдат дека ова Собрание е нелегално.

loading...

98548904543

17 фотографии кои докажуваат дека мачките се неодоливи кретени

на кои не можете да им се налутите

15271446_10154467469488387_2071062741_o