Ахмети од Дебар: Нема подобра алтернатива за нас од НАТО и ЕУ

Ахмети од Дебар: Нема подобра алтернатива за нас од НАТО и ЕУ
12.09.18   22:56

Прочитано : 82

Print This Article
Демократската Унија за Интеграција денес во Дебар оствари средба со граѓаните во рамките на кампањата за референдумот што ќе се одржи на 30 септември.
Претседателот на ДУИ, Али Ахмети од Дебар истакна дека ДУИ беше дел од постигнување на Договорот од Преспа се до прифатливото решение за двете страни и сме убедени целосно дека овој момент не треба да се потцени и треба да се гласа на 30 септември.
“Овие се историски моменти, се одлучува за нашата иднина и ние друга иднина освен НАТО  и Европската Унија немаме, го зацврстуваме мирот, безбедноста, стабилноста, иднината и развојот. Нека каже некој дека Албанците и Македонците имаат друга алтернатива од ова што се нуди и ќе се гласа на 30 септември. На 30 септември ќе се мобилизираме и организираме многу добро и нашиот успех ќе биде многу силен  затоа што следи друг важен чекор да им го земеме аргументот на сите дефетисти  и да гласаме уставни измени заедно 120 пратеници за иднината на нашата земја.” рече претседателот на ДУИ, Ахмет.
Во пресрет  на активностите за референдумот, Централниот штаб на Демократската Унија за Интеграција  утре ќе биде присутен во Општина Долнени и Пласница.
  Категории: